МненияНа ФокусПоследни новини

Отмъщението на Борисов

Автор: Диана Дамянова

Цялото депутатство се изреди да иска, моли и проси мандат, че щяло да съставя някакъв техно-ексо-квази-прогамокабинет.
Цялото, без изключение.
Дори коалиции се разцепиха по този въпрос, че и партии.
Обсъждали били дори името на евентуалния премиер, ни зарадва тази сутрин от екрана микрогенерала, който явно като не стана председател на НС при сглобката , е получил компенсаторното право да фантазира кабинети.
Борисов помълча, помълча, па като излезе от ступора, припомни, че отдавна са заявили /и те наистина са/, че няма втори и трети мандат за тях и че анализите на анализаторите и мечтите на депутатството са истински, пълен нонсенс.
Сега всичките кандидати ще знаят, че техните възможности се свеждат до рашиското Възраждане. Като дори да “получат доказателства” , че то не е рашиско /хахъаха/, то пак ще е такова, а и пак няма да им стигат гласове за фантазираните мнозинства.
Как ще се създава с последните кабинет срещу модела Пеевски, ето това на мен ми е интересно, да не говорим че то кабинетите срещу, а не за , не са много много успешни.
Сега ще се връчват мандати, които ще бъдат особено интересни.
Дали ДПС ще изглади вътрешните си меко казано търкания, за да се яви единно при това връчване?
И кому президентът ще направи лошата услуга да му връчи третия мандат, защото този който не успее да направи правителство, отново ще носи по-голяма част от вината за отиване на избори.
Не че Борисов успя да направи, ама тази работа вече е минала и сега целокупният електорат ще си намери новия виновник.
Така че този, който е най-малко мил на президента, може и да получи третия мандат за да се види колко е безполезен…
Освен очарователната теория за Възраждане и “добрите сили ” около него?!?
А Борисов ще им гледа сеира и ще вика – ами ето, то без ГЕРБ правителство не става, дайте повече депутати за герб за да ви създам правителство.
Не че реалността не е такава, ама можем поне да не се изхвърляме в мечтите си, не ли?
Че народът е доста наблюдателен и малко поизнервен напоследък и глупостите , еле пък рано сутрин, наистина го карат да им дръпне една..

Подобни статии

Back to top button