БългарияНа ФокусПоследни новини

Искат по-тежко наказание за убиеца на Ани и Явор

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Адриан Антонов, осъден за тежката катастрофа на бул. “Сливница”, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от държавното обвинение.

Антонов получи наказание шест години лишаване от свобода, намалени от девет години, защото призна вината си. Според Софийския градски съд той ще търпи присъдата при първоначален общ режим. Освен това ще бъде лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години.

Според прокурора не са отчетени с нужните изчерпателност и пълнота наличните редица отегчаващи вината обстоятелства, поради което неправилно е прието, че наказанието следва да бъде определено при баланс на смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства. Поради това с протеста се иска увеличаване както на наказанието лишаване от свобода, така и на наказанието лишаване от право да бъде управлявано моторно превозно средство.

Катастрофата стана на столичния бул. „Сливница“ на 8 май 2023 г. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Малчева (24 г.) и Явор Стоянов (23 г.). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски отказа да подаде оставка – „Никой не може да спре Новото начало!“

Подобни статии

Back to top button