Последни новиниСвят

Първи кадри от руския „Чернобил“ – тайни агенти и американски конспирации

Коренна разлика ще има между хитовия сераил на НВО „Чернобил“ и едноименния сериал, който се снима в Русия в отговор на продукцията, провокирала много дебати в обществото. Това се вижда ясно от първите кадри на руския сериал – беше публикуван първият му трейлър.

След като продукцията на НВО и „Скай“ за ядрената катастрофа от 1986 г. се превърна в най-високооценявания сериен филм в историята, през юни стана ясно, че руското студио „Амалгама“ готви сериал по същите събития и дори вече е на етап постпродукция.

В него обаче фокусът ще е значително измествен – вместо за човешката трагедия и управленската некомпетентност на върхушката на СССР тогава, на пиедестал ще бъдат издигнати действията на точна тази върхушка, а „лошите момчета“, виновни за катастрофата ще се окажат агенти на американското разузнаване ЦРУ.

На кадрите от трейлъра се вижда как един такъв агент спира влак, а има и кадри, които вероятно представят американското посолство в Москва. Историята ще бъде фокусирана и върху смел таен агент на КГБ, чиято цел ще бъде да осуети действията на американските шпиони.

Според „Moscow Times“, тази версия на „Чернобил“ ще се опита да внуши на зрителите, че американските агенти са напът да извършат саботаж в Русия – предположение, което режисьорът на сериала Алекесей Мурадов подкрепи, позовавайки се на различни конспиративни теории.

„Според една теория американците са имали внедрен човек в ядрената електроцентрала в Чернобил и много историци не отричат, че в деня на експлозията агент от вражеските разузнавателни служби е бил на гарата“, казва той пред „Комсомолская правда“.

Очаква се руският „Чернобил“ да започне да се излъчва през есента.

Това е първият официален трйлър, но на практика е втори, ако броим и изтеклия такъв. Той пък събра вълна от критики и само за краткото време, в което е налично, онлайн успя да събере 60 хил. „нехаресвания“ в Ютюб.

Междувременно, много от кадрите повтарят това, което вече сме виждали в „Чернобил“ на НВО, а актьорската игра не впечатлява особено, отбелязва журналистът и кинокритик Давид Шнейдеров. Според него, Русия да обвинява ЦРУ за избухването на четвъртия реактор на централата е „дъно“ и „позор“.

Трейлъра може да гледате ТУК.

ВСИЧКО ЗА ПАРИ: Полуголи Инстаграм модели налазиха Чернобил

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button