БългарияНа ФокусПоследни новини

Първи министър отпадна при ротацията

Министърът на здравеопазването Христо Хинков няма намерение да остава в правителството след ротацията на премиера. Той сам обяви, че ще подаде оставка. 

Причината е, че не усеща подкрепа от групата, която го е издигнала за министър, а финансовият одит, който беше извършен преди няколко седмици в „Пирогов“ е капката, която е преляла чашата. 

Припомняме, че именно констатациите във въпросния доклад станаха причина здравният министър да уволни шефа на лечебното заведение д-р Валентин Димитров след като проверката показа злоупотреба с обществени поръчки. Съдът обаче временно спря освобождаването на директора след жалба, подадена от самия Димитров, а здравната комисия в парламента също поиска той да запази поста си до произнасянето на компетентните органи. На негово място трябваше да застане д-р Константин Димов.

Здравният министър заяви още, че не знае конкретни имена, които се спрягат за неговия пост след ротацията.

“Случаят с „Пирогов“ ми показа, че аз няма да мога да управлявам адекватно тази система, която има нужда от реформа. И тази реформа е смяна на мениджъри, които се оказват неефективни”, коментира Хинков, цитиран от bTV.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ за конституционен съдия

Подобни статии

Back to top button