БългарияНа ФокусПоследни новини

Пеевски: Ако изпълнителната власт не се справи с протеста, ще се намесим

Протестът на зърнопроизводителите очаквано получи и своя отзвук в парламента. Депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира, че ако изпълнителната власт не се справи със ситуацията, ще се намеси законодателната.

„Не може да има спекулации по темата. Направиха се исканията и нека оставим изпълнителната власт да опита да се справи. Ако не успява, ще се намесим и ние. Изпълнителната власт нека се справи, ако не – и ние се намесваме“, каза той.

И днес Корнелия Нинова изрази подозренията си от неделя, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има отношение към подбуждането на тези протести, за да сваля правителството.

Нинова смята, че именно Борисов е създал 10-те фамилии, които прибират всички субсидии в земеделие. „Той ги хранеше през годините“, каза тя.

Тя е на мнение, че протестите са основателни, защото българското правителство е предало българския национален интерес.

„Позволете да изразя и наштие съмнения, че става въпрос за бизнес интереси. За фирми, които ще купуват украинско зърно евтино и ще го продават скъпо. През годините Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става“, каза Нинова.

На обвиненията на Корнелия Нинова, че стои зад протестите, Борисов отговори, че това е шега.

„Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Тя е – добър ден – Бойко Борисов. Приемам го като шега“, заяви той. 

Лидерът на ГЕРБ добави, че очаква много по-адекватни мерки от правителството. Борисов добави, че обиди и квалификации не са продуктивни. Той предложи да се седне на масата и да се чуят исканията им.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Земеделци протестират украинското зърно, блокираха главни пътища из страната

Подобни статии

Back to top button