БългарияНа ФокусПоследни новини

Пеевски: Имаме съгласие да впишем членството в ЕС и НАТО в конституцията

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че от партията ще предложат в Конституцията да бъде записано членството в ЕС и НАТО. Това коментира той пред журналисти в парламента след първото гласуване на измененията в Конституцията. Предложението бе направено преди месеци от общественици и интелектуалци, сред които Росен Плевнелиев, Соломон Паси и др. По този начин записано, членството в двата съюза няма да може да бъде подлагано на референдум.

Пеевски каза, че от ДПС ще предложат промяната още утре.

„Ще предложим още членството на България в ЕС и НАТО да бъде вписано в Конституцията“, съобщи още Делян Пеевски. „Така ще подкрепим идеята и предложението на обществениците, за да няма референдуми за излизане на България от ЕС“, посочи Делян Пеевски.

„Това, което предлага „Възраждане“- България да излезе от ЕС и НАТО, няма да се случи изобщо“, категоричен бе той.

„Доволен съм от гласуването за промените в Конституцията. Направихме нещо, за което работихме много месеци в името на България. Постигнахме съгласие и на 6 декември ще направим реално първото четене. Вървим към приемане на промените в Конституцията“, коментира народният представител пред журналисти в парламента, минути след като 161 депутати гласуваха „за“ поправките в основния закон.

Преди второто четене ДПС ще внесе промяна, според която главният прокурор ще има само един 5-годишен мандат, уточни Пеевски.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски отсече: Ако Тагарев изисква нещо от българския парламент да си подаде оставката веднага

Подобни статии

Back to top button