BulletinБългарияНа Фокус

Пеевски: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях! Няма да се отклоня от тази отговорност

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че е съгласен да поеме отговорността за управлението на ДПС, това посочва той в свое изявление, съобщиха от партията.

„Скъпи приятели, депесари,

Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвикателства, на които могат да отвърнат само най-подготвените.

Най-важното предизвикателство е да не губим връзката с хората, в името на които преди 34 години беше създадено Движението за права и свободи, за чиито достоен живот, сигурност и спокойствие за бъдещето отговорност носим ние, политиците.

Като председател на парламентарната група на ДПС приех тази отговорност от името на всички нас, натоварени да участват активно в парламентарния живот на България и ЕС, като с решенията си подкрепят и защитават не само вас, а всички български граждани.

Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората.

Защото силата на една партия е в това – да устоява на времето и неговите предизвикателства, но и в това да устои на предизвикателството да остане и да работи със и при хората.

Последните 6 месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем.

ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност. И ако днес трябва да си припомним за тези ценности, то е за да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и Светът и страната ни посрещат глобалните предизвикателства на войната и военните конфликти, миграционния натиск, енергийните рискове и климатичните промени.

Във време, носещо необходимостта от ново начало. Когато трябва да бъдат препотвърждавани и отстоявани ежедневно и евроатлантическата ни принадлежност като държава, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разум.

Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност.

Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно“, посочва Пеевски.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Вече 15 съдии отказват да разглеждат делото на Георги Георгиев, който обезобрази Дебора в Стара Загора

Подобни статии

Back to top button