БългарияНа ФокусПоследни новини

Вече 15 съдии отказват да разглеждат делото на Георги Георгиев, който обезобрази Дебора в Стара Загора

15 съдии са дали отвод по делото срещу Георги Георгиев, който е обвинен за причиняване на средна телесна повреда на Дебора в Стара Загора, съобщи 24 часа. Мотивите на съдиите още не са публични, но случаят е особено странен, тъй-като за да си даде отвод съдия по конкретен случай трябва да посочи, че не се чувства безпристрастен и може да има съмнения в обективността им при произнасянето на присъдата.

Прокуратурата внесе делото в районния съд в Стара Загора на 15 декември. Още същия ден, както изисква законът, то е разпределено на случаен принцип на съдия Росен Чиликов. Той обаче се отвежда. След това се пада на председателката Блага Бозова, която прави същото. В следващите дни отводите валят един след друг, включително и в дните между Коледа и Нова година. Само в сряда за няколко часа трима съдии, на които делото е било разпределено, отказват да го гледат.

Ако всички съдии от районния съд се отведат, делото ще отиде във Върховния касационен съд, който ще го разпредели в друг районен съд. Обичайната практика на върховните магистрати е това да е най-близкият до Стара Загора, за да не се затрудняват участниците в процеса.

Чак тогава съдът в Стара Загора ще съобщи официално за мотивите на магистратите да откажат участие в процеса. Това обещание на председателя на съда Блага Бозова бе съобщено на “24 часа” чрез пресцентъра.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

18-годишен мъж с руско гражданство е нападнал с нож мъж в метрото в София

Подобни статии

Back to top button