BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Пентагона: Ако Украйна загуби, НАТО ще се бие с Русия

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че ако Украйна загуби своята война срещу Русия, ще се стигне до сблъсък между Путин и НАТО. 

„Ние знаем, че ако Путин успее тук, той няма да спре. Ще продължи да предприема агресивни действия в региона. И другите лидери около света, диктаторите около света, ще видят това и ще бъдат окуражени, тъй-като това се е случило и не успяхме да подкрепим една демокрация“, каза той. 

„Ако сте от балтийска държава, силно се притеснявате дали не сте следващите. Те знаят Путин. Знаят на какво е способен. И, наистина, ако Украйна падне, наистина вярвам, че НАТО ще се бие с Русия“, добави Остин.

Той подчерта нуждата да се продължи финансирането на Украйна, след като Конгреса на САЩ все още отказва да приеме закон за продължаване на подкрепата, а предишната финансова подкрепа вече се изчерпа.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е изпратил писмо на Конгреса на САЩ, че трябва да одобрят помощта за неговата държава в рамките на месец. Според него помощта е нужно да бъде одобрена в този период, като в противен случай може да се сбъднат катастрофалните прогнози за сериозна липса на муниции и противовъздушни защити през пролетта. 

„Разчитаме на Конгреса. Надявам се решението да е положително. Ако не, наистина не разбирам в какво се превръща светът, в който живеем. Те знаят, че ни е нужна помощ в рамките на месец. За това сме помолили“, каза Зеленски.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Великобритания критикува канцлера на Германия след като каза, че участват в изстрелването на ракети в Украйна

Подобни статии

Back to top button