БългарияПоследни новини

Полицаи простреляха моторист в София след гонка като от екшън филм

24-годишен моторист е бил прострелян със стоп патрони от столични полицаи при среднощна гонка в София, съобщиха от МВР.

Снощи около 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „Никола Петков“ и Околовръстен път, пътни полицаи забелязали моторист да се движи по посока кв. „Горна баня“ с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер.

Униформените незабавно предприели действия за спиране на превозното средство със звуков и светлинен сигнал, но водачът не се подчинил и увеличил скоростта. Сигналът за неподчинението бил предаден на следващ екип, който също безуспешно опитал да спре моториста.

След кратко преследване полицаите му препречили пътя, но когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда.

При възникналата ситуация и реална опасност за живота и здравето им, се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони – един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му.

Мъжът е прегледен от екип на Спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение. От последващите полицейски действия е установено, че мотористът – 24-годишен, управлява моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

Работа по документиране и изясняване на всички обстоятелства около случая продължава.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът е управлявал моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button