BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

ПП са наели лобисти от САЩ да им популяризират „прозападните действия“

От „Продължаваме промяната“ (ПП) са наели лобисти в САЩ за да представляват партията пред американските политици, съобщи BIRD. Договорът е подписан от финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев, като той е посочен и като контактно лице за доставчиците на услугата.

Лобистката фирма, която са наели, се нарича „Manatos & Manatos“ (M&M) и според BIRD е фирмата, която също така е лобирала за „банката на Путин“ VTB. Нейните собственици са финансирали кампанията на сенатора Менендез, който беше хванат с кюлчета и обвинен в корупция

Лобизмът е законен в САЩ и е установен с ясни правила. Работата на лобистите е да представляват определени лица или организации пред политиците и федералните служители. Български лица и преди са ползвали американски лобисти, включително депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, Атанас и Пламен Бобокови. 

ПП обаче е първата политическа партия, която плаща за лобизъм.

Стойността на услугата е 100,000 долара, като 50,000 са вече платени, а другите 50,000 предстои да бъдат заплатени в най-скоро време. Услугата, която е описана в договора, е за лобизъм, ПР и други.

Подобни статии

Back to top button