БългарияНа ФокусПоследни новини

Предстои сглобка и в столичния общински съвет

Предстои да бъде избран Цветомир Петров за председател на общинския съвет в София на 8-ми февруари. Това съобщи общинският съветник от „Синя София“ Вили Лилков. Засега само ИТН са заявили, че няма да участват в масовата сглобка и се очаква Петров да бъде избран с около 55 гласа с времеви хоризонт 6 месеца.

Общинският съветник Ваня Григорова заяви, че има консенсус да бъде избран временен председател поне до лятната ваканция.

От Възраждане също ще има гласове за Цветомир Петров, който миналия четвъртък успя да събере 26 гласове от ПП-ДБ-СС, „Синя София“ и Възраждане. Според Вили Лилков този път ще има гласове от страна на ГЕРБ в полза на Петров.

Въпреки гласовете от страна на БСП, Ваня Григорова не се отказва от опит за касиране на изборите. БСП-София заяви, че има разминавания при 90% от анализираните протоколи, а при анализ бе установено, че в 300 от 313 секции има различен резултат от официално обявения. Тъй-като Терзиев спечели изборите с едва 4700 глсаове, съществува реално възможност при леки разминавания да се стигне до нови избори. Ако се стигне до някакво решение, то ще бъде обявено около края на март или началото на април.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Слави Трифонов: На младоженците – честито!

Подобни статии

Back to top button