На ФокусСвят

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Нови силни бури в Гърция

Нова порция лошо време в  Гърция. Синоптиците предупреждават за мощни гръмотевични бури с проливни дъждове. Във вторник се очакват интензивни явления с градушки по места, предаде БНР.

Силна буря засегна тази нощ остров Сирос в Егейско море. Обилни валежи наводниха пътищата на острова. Туристите се подслониха в заведенията на плажа и няма пострадали.

Пожарникари спасиха пет жени и дете в район близо до град Драма, които останаха час в близка църква.

Силни дъждове и вятър обхванаха континенталната част на страната без последствия от щети.

Магистралата към южния град Патра е била залята от кал и вода. Автомобилисти са били блокирани в тунел заради наводнения път.

В района на островната група Циклади е валял пороен дъжд с мощна градушка в продължение на 20 минути. Наводени са били улици, а хората панически са избягали от плажовете. Лошото време ще обхване централната и северната част на страната, включително и полуостров Халкидики, където миналата седмица бурите нанесоха огромни щети и взеха жертви.

Заради силните ветрове е възможно във вторник да има смущения в работата на фериботите до островите.

Прогнозите за днес са отново за силни, но краткотрайни дъждове за Цикладските острови.

За тази вечер и вторник има предупреждения за интензивни явления в северна Гърция, част от Егейските острови и Пелопонес. На места се очакват бури и градушки.

Навсякъде са взети мерки и има сили на Гражданска защита и пожарната, които са в готовност да окажат помощ, съобщават властите.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Халкидики се върна към нормалния живот

Подобни статии

Back to top button