BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Притежание и отглеждане на коноп ще се легализира в Германия до броени дни

Притежанието и отглеждането на марихуана ще стане законно в Германия от 1 април след като бе приет закон в парламента този петък.

Ще бъде позволено на възрастни над 18 да притежават 25 грама трева и да отглеждат до три растения у дома. От 1 юли ще бъдат приети и т.нар. „коноп-клубове“, които могат да дават на до 500 члена максимално 50 грама коноп на месец.

Здравният министър Карл Лаутербах поздрави парламента за приетият закон, който беше негова основна инициатива. Според него това е началото на края за черния пазар.

Законът бе под въпрос до края, тъй-като имаше идеята да бъде свикана комисия за преглеждане на проблемите от закона, която можеше да отложи гласуването с половин година, докато се изяснят десетки хиляди висящи случаи за притежание на коноп. Парламентът все пак реши да го гласува както е предложен.

Проблем със законът бе, че нямаше ясна дата за проверки в коноп-клубовете, които вече ще бъдат проверявани „редовно“ спрямо законът, а не „годишно“, както се предвиждаше. Друг проблем бе и осигуряването на решения за пристрастяването, които бяха осигурени в новия закон. Въпреки, че партиите не бяха напълно съгласни с компромисния вариант, те гласуваха в края на краищата да го приемат.

Легализацията на конопът е само първата част от двустепенния план на правителството. Втората част ще бъде нов закон, който ще включва петгодишна пилотна програма за продажба на коноп в лицензирани магазини, които ще бъдат под шапката на правителството.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Украйна отрече да има нещо общо с терористичната атака в Русия

Подобни статии

Back to top button