БългарияНа ФокусПоследни новини

Прокуратурата отказа да разследва скандалния запис на ПП

Софийската градска прокуратура е отказала да образува наказателно произвдоство по записа от партийното събрание на „Продължаваме промяната“. Той бе разпространен на 26 май от Радостин Василев, който бе част от ПП по това време. 

Според прокуратурата няма достатъчно данни за извършено престъпление. 

По време на пресконференцията Василев заяви, че записът е от 21 май, неделя. След това прокуратурата бе сезирана и започна проверка за престъпления против републиката.

В аудиото се чуваха гласовете на Кирил Петков и Асен Василев да обсъждат с колегите си от партията назначения в службите, одобрени от посолствата, чистка в министерства и агенции. На записа се чуваше как Кирил Петков обяснява, че ще изперат Бойко Борисов, че назначения в службите се синхронизират с посолствата, а председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен е готова да заобиколи правилата за еврозоната.

Говореше се още, че ще има правителство, докато Бойко Борисов се страхува от тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Чу се и признанието на Петков, че ПП и ДБ не могат да съберат повече от 10% на избори и затова са направили „ала бала с президента“, както и намерението им да проведат местните избори със свое МВР.

В разпространението на записа през пролетта от ПП, ДБ и ГЕРБ съзряха опит да бъде провалено формирането на бъдещо ротационно правителство. За ПП-ДБ това беше шантаж и активно мероприятие, което да провали ротационния кабинет. Преговорите пък бяха замразени от ГЕРБ почти веднага след огласяването на записа.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПП са наели лобисти от САЩ да им популяризират „прозападните действия“

Подобни статии

Back to top button