БългарияНа ФокусПоследни новини

Прокуратурата проверява сигнал срещу Асен Василев и Даниел Лорер за корупция с имотните сдели

Софийската градска прокуратура ще провери сигнал от гражданско сдружение БОЕЦ срещу министъра на финансите Асен Василев и депутата от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер.

Възложена е проверка на Комисията за противодействие на корупцията, което е новото звено, създадено през 2023 да разследва лица, заемащи публични длъжности.

Сигналът идва от разкритията на BIRD.BG за сделки между двамата политици от ПП и известната като „Кралицата на винетките“ Станислава Арнаудова. Нейната фирма е закупила имоти от бившата фирма на Асен Василев на стойност около 3 млн. лева, малко преди на нея да бъде предявен иск за 5 млн. лева от страна на американски гражданин. Същия ден като тази сделка тя купува и имот на Даниел Лорер на цена, близо 9 пъти по-висока от тази, за която той го е закупил преди едва 1 година.

Апартаментът на Лорер се оказа подобен и на този, с който стана скандал с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов – тъй-като също има асансьор, който влиза директно в апартамента.

До този момент Даниел Лорер не е дал своята позиция по казуса. Асен Василев пък е заявил пред телевизията, че няма да коментира, докато не се запознае със съобщението на прокуратурата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кирил Петков оттегли делото си срещу Бойко Борисов

Подобни статии

Back to top button