БългарияНа ФокусПоследни новини

Прокурори протестират против домашния арест на Габриела, обвинено за убийството на Пейо Пеев

Софийската градска прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев. Софийският апелативен съд трябва да го разгледа идния вторник – 30 януари, като не е изключено на заседанието да постъпи и жалба от защитата на тъщата дипломат Красимира Трифонова, на която първата инстанция наложи постоянно “задържане под стража”.

Основният мотив на съда да пусне в понеделник 33-годишната Габриела бе, че трябва да се грижи за двете си момченца, едното от които е още кърмаче на 4 месеца. Оказа се обаче, че децата са дадени на майката на убития Пейо Пеев, която се грижи много добре за тях. Затова от прокуратурата настояват Габриела да бъде върната зад решетките, а не да получи обратно момчетата, които да останат при майка, обвинена за убийството на бащата.

Днес бившият депутат от ПП Велико Минков, който води дело за бащинството на второто дете, благодари във фейсбук, че то не е при Габриела. “Тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци – които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка Габриела. Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син!”, написа Минков.

Също днес главният секретар на МВР Живко Коцев съобщи, че тече разследване за лично укривателство срещу близки на тъщата и дъщеря ѝ. Става дума за двама мъже с имена Йелмаз и Велко, които още в първия ден са били заподозрени, но сега са само свидетели по делото за убийство. Според съседи от блока единият е любовник на тъщата Красимира и е шеф на строителна бригада, правила ремонта в апартамента ѝ на 7-ия етаж. Възможно е той и аверът му да са помагали на майката и дъщерята да скрият тялото или да си осигурят алиби.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Терзиев с въоражена охрана в Софийския университет

Подобни статии

Back to top button