МненияНа ФокусПоследни новини

„Промяната“ си раздава 1,5 млн. лева от бюджета за поляна с две врати, да стане спортна площадка

Държавният бюджет за 2024 година съдържа предложение за 1,498 милиона лева за ремонт на съществуваща спортна площадка и изграждане на тенис кортове, разкри кандидатът за общински съветник от ГЕРБ-СДС Борислав Куртев. Въпросната спортна площадка се оказа поляна с две врати в района на „Овча купел“.

Ето какво написа Куртев в своя профил във Фейсбук: 

????Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната” Асен Василев и кметът на “промяната” Васил Терзиев са издействали на кмета на район “Овча купел” от “Промяната” близо МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за анонимна поляна с две врати, която щяла някога да бъде спортна площадка.
ℹ️Какво пише в текста от държавния бюджет за 2024г., приет със закон от Народното събрание, след като предложенията са внесени от министъра на финансите, получени от кмета на София и районните кметове:
????Приложение 3, номер на проекта 1240, стойност 1.498 млн. лв.
„Ремонт на съществуваща спортна площадка на открито. В
момента поляна с две врати – искат да стане с ограда и изкуствеа материа + тенис кортове“.
⭕️Къде в София е тази “поляна” – не е ясно. Защо ремонт на спортна площадка струва 1 498 000 лева от джоба на данъкоплатците – също не е ясно. Такава информация нямаха нито депутатите в бюджетна комисия, нито общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Ето така се управляват община и държавата от “спасителите”-анонимно и аматьорски!
????С колегите ми все пак решихме да потърсим тази поляна и уведомим широката общественост къде е тя и как изглежда, за да знаем къде отиват парите на столичани. Поляната-игрище за близо милион и половина се намира в район “Овча купел”, управляван от кмет от “Демократична България”. Точният адрес е улица 657 и улица “Клисурска”.
????Оставям на Вас да прецените дали тази инвестиция си струва. Ще продължим да следим дали този милион и половина лева се изразходват по предназначение!

Подобни статии

Back to top button