На ФокусПоследни новиниСвят

Путин: Нападението в Москва е извършено от ръцете на ислямисти, но не е ясно кой е поръчител

Президентът на Русия Владимир Путин потвърди, че нападението в Москва е било дело на ислямисти, но според него все още не е ясно кой е поръчител на атаката и това е най-важното за руското разузнаване.

„Знаем от чии ръце е извършено това зверство срещу Русия и нейния народ. Интересуваме се – кой е поръчителят“, заяви държавният глава.

Според него руските специални служби и правоохранителни органи ще трябва да получат отговори на редица въпроси.

„Как радикални ислямисти, обявяващи се за вярващи мюсюлмани, изповядващи т.нар. чист ислям, отиват да извършват тежки зверства и престъпления през свещения за всички мюсюлмани месец Рамазан?“, попита президентът.

Според Путин терористичното нападение е било акт на сплашване, което повдига въпроса кой има полза от него.

„Това зверство може да е само звено от цяла поредица опити на онези, които воюват с нашата страна от 2014 г. насам с ръцете на неонацисткия киевски режим“, каза президентът.

Според него организаторите на терористичния акт са искали да посеят паника и да внесат раздор в руското общество, но са срещнали единството на хората.

„Тези, които планираха тази терористична атака, се надяваха да посеят паника и раздор в нашето общество, но срещнаха единство и решимост да се противопоставят на това зло“, каза Путин.

Путин посочи, че разследването трябва да бъде обективно.

„Въпреки всеобщата ни болка и скръб, състраданието и законното желание да бъдат наказани всички извършители на това злодеяние, разследването трябва да бъде проведено с най-висока степен на професионализъм, обективност, без никакви политически пристрастия“, заключи президентът.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Зеленски: Путин иска да прехвърли вината за терористичния акт върху Украйна

Подобни статии

Back to top button