BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Путин: Русия ще подобри ситуацията на Балканите

Руският президент Владимир Путин заяви, че „Москва ще помогне за подобряване на ситуацията на Балканите“, съобщиха държавните медии.

Путин се срещна с президента на босненския ентитет Република Сръбска Милорад Додик, който участва в Петербургския икономически форум.

Руският държавен глава каза, че позицията на станата му по отношение на Дейтънското мирно споразумение остава непроменена.

„Знаете нашата позиция по Дейтънските споразумения, тя е непроменена: само тези правомощия, които са записани в тези международни правни документи, са в основата не просто да поддържаме ситуацията, но и да я развиваме и укрепваме по всякакъв начин“, каза Путин на Додик.

Президентът на Русия каза, че е много доволен от участието на Додик във Форума. „Разбира се, общите обеми на търговско-икономическата дейност, както отбелязваме, в областта на икономическото развитие все още са скромни, но тази година виждаме забележимо възстановяване в сравнение с миналата и това е добър знак“, отбеляза Путин.

Той също така благодари на президента на Република Сръбска за действията му „в духовната сфера и в сферата на подкрепа на двустранните отношения чрез Министерството на външните работи“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Конфискуване на автомобил и 10,000 евро глоба грозят нарушители в Гърция

Подобни статии

Back to top button