БългарияНа ФокусПоследни новини

Радев за преместването на ПСА: Това е варварско унищожаване на паметници, насажда разделение

Според президентът Румен Радев, преместването на Паметника на съветската армия изостря общественото противопоставяне и е варварско деяние.

„В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото”, подчерта той.

Според държавния глава тези, които посегнаха на символите на държавността – националния празник, българския флаг и които се готвят да „похитят” Конституцията, днес режат историята парче по парче. „Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици”, смята още Радев.

„Нека никой не си прави илюзията, че българите няма да гледат безучастно посегателствата срещу нашата история. Което е реално и посегателство срещу нашето бъдеще като народ”, добави президентът. Според него, „който няма решения за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото”.

Във връзка с план-сметката на държавата и заявката, която Радев даде по-рано за евентуално вето върху бюджета, той уточни: „Ще взема отношение, когато Законът за държавния бюджет пристигне в Президентската институция”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПП: Слагаме граница между паметниците на руснаците, загинали за свободата на нашата страна и от друга страна – тотемите на съветския тоталитаризъм.

Подобни статии

Back to top button