БългарияНа Фокус

Румен Радев: Ще свикам КСНС за Северна Македония в началото на януари

В първата половина на месец януари президентът Румен Радев ще свика КСНС заради отношенията ни със Северна Македония. Това стана ясно от негово изказване след като той и вицепрезидентът Илияна Йотова получиха от ЦИК удостоверенията си за преизбиране на постовете.

 

По въпроса за присъединяването на РСМ към ЕС Радев беше категоричен, че това е приоритет и за България, но нашата съседка трябва да изпълнява ангажиментите си по Договора за добросъседство.

 

Радев коментира и мораториума за замразяване на цените на тока, парното и водата за бита.

 

„Важното е той да е законосъобразен“.

 

И в тон с бившия си служебен министър и настоящ премиер Кирил Петков призова за задълбочен анализ на случващото се в енергийната система у нас. Радев отказа да отговори дали одобрява замразяването на цените с думите „парламентът го е одобрил“.

 

Президентът обеща да бъде критичен и към настоящото управление на страната, макар и обвиняван, че е близък с много от членовете на правителството:

 

„Ще бъда по същия начин критичен, там където има отклонения“, каза Румен Радев пред журналистите след като ЦИК му връчи удостоверението за преизбирането му на президентския пост.

 

По-рано председателят на ЦИК Камелия Нейкова връчи удостоверенията на избраните за президент Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова.

 

 

 

Експерт: Ако мораториумът остане до края на март, загубите ще са за 400 млн. лева

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button