Любопитно

Русев накара американците да запеят българския химн на ринга на WWE!

Вече не само феновете на кеча познават името Александър Русев. Това е първият български кечист в WWE, които прослави страната ни! Преди известно време той победи супер звездата на федерацията Ранди Ортън.

На Русев му бе организирано тържество на ринга, по време, на което му изпяха и българския химн: Русев е една от звездите на Световна федерация по кеч WWE.

У нас тя набира популярност в началото на новия век, като и досега се помнят имената на известни кечисти като Скалата, Трите хикса, Леденият Стийв Остин и други.

Русев е и първият българин в WWE. Той е родом  от Мътеница, Пловдивско. Мечтата да се качи на кеч-ринга идва, когато още е много малък.

„Отидох на бригада в САЩ и поостанах малко повече. Изтеглих заем, който не можех да върна. Така започна пътят му зад Океана”,

-споделя Русев.

Когато емигрира в САЩ, поначало живее в щата Вирджиния, а по-късно се премества в Торънс, Калифорния. Там започва да тренира кеч в академия Knokx Pro при бившите звезди от WWE Гангрел и Рaкиши.

Първия му телевизионен мач е на 17 юли 2011г., като побеждава Майк Долтън, а негов мениджър е Ракел Диаз. Малко след дебюта си къса предни кръстни връзки и менискус като се възстановява 6 месеца. Русев се завръща в FCW през март 2012г. През лятото на 2012 г. претърпява фрактура на шиен прешлен, в резултат на което временно ръката му е парализирана. По време на възстановяването си той пътува до Тайланд, където учи муай тай. Днес всяка седмица Русев излиза под българското знаме пред хиляди зрители в препълнени зали и милиони пред малките екрани. Истинското му име всъщност е Мирослав Барняшев.

Той успява да сбъдне мечтата на много български деца от съвременното поколение и да се качи на един ринг с най-големите в този спорт. Макар схватките в кеча да са по сценарий, нужните атлетизъм и подготовка са огромни и всеки от тези спортисти е изправен пред предизвикателства и контузии. Малцина са и тези, които имат нужната харизма и физика, за да преминат през тясното сито на WWE.

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

 

Амаранта Ханк откри първият в света университет за актьори във филми за възрастни

Подобни статии

Back to top button