На ФокусПоследни новиниСвят

Русия продава ваканционния дом на Зеленски на Черно море, за да финансира инвазията

Ваканционният дом на Володимир Зеленски в Крим е национализиран и ще бъде продаден, за да се финансира инвазията в Украйна. Това съобщава Русия. 

Назначеният от Кремъл марионетен лидер на региона, незаконно анексиран през 2014 г., обяви решението да национализира 57 имота, принадлежащи на украински магнати, обществени фигури и чуждестранни граждани, предаде британският „Метро“.

Позовавайки се на апартамента на президента, регистриран на името на съпругата му, Сергей Аксьонов заяви: „Крим ще си възстанови правата върху редица имоти, включително сграда в Симферопол, която принадлежи на забранения парламент на кримските татари, както и апартамента на Олена Зеленска. Враговете на Русия няма да печелят пари в руския Крим“.

Преди да бъде избран за президент на Украйна през 2019 г., Зеленски беше най-популярният комик в страната, а също така беше съсобственик на успешна телевизионна продуцентска компания. Той и съпругата му са закупили апартамента в Ливадия още през 2013 г., но така и не са успели да го обитават заради продължаващите строителни работи и анексирането, пише „Телеграф“.

Според руските държавно контролирани медии „пентхаусът с три спални“ е на приблизителна стойност 800 000 долара.

Председателят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов заяви: „Разбира се, това не е голяма загуба за него (Зеленски)“.

Постъпленията ще отидат и за семействата на военнослужещи, загинали в бойни действия, както и за тези на мъже, призовани в рамките на частична военна мобилизация, съобщи държавната информационна агенция ТАСС. Според нея от миналата есен насам са национализирани около 700 имота, включително активи, принадлежащи на украинските политици Серхий Тарута и Арсений Яценюк, както и на украинските бизнесмени милиардери Игор Коломойски и Ринат Ахметов. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Ердоган е на път да спечели изборите в Турция след подкрепа от Синан Оган

Подобни статии

Back to top button