На ФокусПоследни новиниСвят

Съд в Ню Йорк определи глоба от над 454 милиона за Доналд Тръмп

Съдебните дела на Доналд Тръмп продължават с наложена глоба за измама на стойност над 454 милиона долара от Ню Йорк. Градът, в който се намира небостъргача „Тръмп Тауър“ определи, че бившият президент е манипулирал стойността на своите имоти, за да получи преференциални условия за заеми и застраховка.

Съдът отреди и, че синовете на Тръмп също дължат сериозни суми на щата – Доналд Тръмп-младши и Ерик дължат по 4,7 милиона долара, а финансовият директор на фирмата на Тръмп, Алън Вейсълбърг, дължи близо 1,1 милиона долара.

Според Тръмп става въпрос за „лов на вещици“, при който той е мишена за назначени от Джордж Сорос прокурори, които се опитват да го премахнат от президентската надпревара. Тръмп води убедително за кандидатурата на републиканската партия, като единствен негов опонент остана Ники Хейли. Проучванията сочат, че ако спечели номинацията, ще има сериозен шанс да спечели и президентството, ако се изправи срещу Джо Байдън в края на годината.

Бившият президент ще обжалва делото, но съдията отказа да отложи плащането на сумата, въпреки молба на адвоката. Според съдията, те не са обяснили защо трябва да бъде отложено. Той настоява да бъде платена пълната сума на Ню Йорк и дори е заплашил да вземе една от най-големите сгради на Тръмп – небостъргача „Уолстрийт номер 40“. 

Защитата на бившият президент смята, че делото е нелепо, защото няма жертва – заемът от банките е бил изплатен и те не са ощетени по никакъв начин. Също така според тях отговорността за оценка на сградата не е в собственика, а в институцията, която я застрахова или банката, която дава заема.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Путин: Не възнамеряваме да разполагаме ядрени оръжия в космоса

Подобни статии

Back to top button