BulletinБългарияНа Фокус

СДВР да кажат дали ли са съгласие за реорганизацията на „Патриарха“

“София няма генерален план за организацията на движението на територията на Столична община-той е от 2011г. със срок от 5 години. Няма съгласуване и с институциите на МВР”.

Това заяви Диана Русинова от сдружение Европейски център за транспортни политики.

Диана Русинова обясни, че в Генералния план за организацията на движението на територията на Столична община от 2011 г. в чл. 14 пише, че срокът на действие е 5 години. “Сега питам София има ли генерален план и те могат ли да се позовават на него? Освен това през 2016г. и 2021г. трябва да има актуализация на плана, сега трябва трета актуализация”, категорична е Русинова.

“Къде е документът с всички съгласувания от СДВР към МВР, че те са дали съгласието си за този проект”, попита Диана Русинова.

“Отваряме Наредбата за проектиране и планиране там пише, че възложителят съгласува промените със съответните органи на МВР в рамките на месец. Срокът не е минал. СДВР да излязат и да кажат дали са дали съгласие за реорганизацията на бул. Витоша и Патриарха, касаещи ул. Фритьоф Нансен”, призова Русинова.

Още днес от сдружението са внесли сигнал в СДВР за разследване на всички факти и обстоятелства свързани с това разрешително.

Те са внесли и искане до Административен съд София град. Те от своя страна призовават СДВР да извършват проверка и да предостави информацията до понеделник.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Галъп: ГЕРБ-СДС води на ПП-ДБ с над 10%, ДПС се приближават до второто място

Подобни статии

Back to top button