СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Предизвикателства а едни, лоши новини – за други

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Предизвикателства а едни, лоши новини – за други

Седмичен хороскоп за 17-23 август 2020 г. 

 

Овен
През тази седмица повечето от вас ще сте настроени по-скоро да се впускате в забавления, приключения и предизвикателства, отколкото да се отдавате на труд. Ще изпитвате желание да си угаждате и да правите това, което ви сърце иска. Ще се проявявате като спонтанни личности и ще слушате най-вече себе си – нещо, което по принцип правите, но през тази седмица тази ваша склонност ще се прояви особено силно. Връзките – любовни и приятелски – ще станат актуална тема през този седемдневен период. Така че, ако държите на хората около себе си, няма да е зле да проявявате по-голяма съобразителност и да опитвате да се поставяте на мястото на другия.

 

Звездните влияния ще са благосклонни към вас, що се отнася до реализирането на професионалните ви амбиции и сбъдването на личните ви желания, но това ще се случи благодарение на сътрудничество и екипна работа, а не като правите опити да доминирате. В личния си живот най-добре заложете на общуването и търсете пресечна точка между собствените си желания и тези на партньора/партньорката си.

 

Телец
Тази седмица може да се окаже за вас изпълнена с повече предизвикателства в емоционален план, особено що се отнася до интимните ви отношения. Възможно е у вас да се породи чувство, че партньорът/партньорката ви се явява пречка да осъществите нещо, което искате, или че не ви дава нещо, което заслужавате. Не се изкушавайте да правите нещо на инат или да прибягвате до подмолни средства, само и само да спечелите някаква битка.

 

Ако въпросните отношения са важни за вас, по-добре намерете начин да установите баланс между собствените си желания и тези на другия човек, вместо да водите война, която би ви коствала енергия и ресурси. В по-общ план тези от вас, които вложите енергия или пари в нещо значимо – професионална цел, творчески проект или лична кауза, ще се радвате на добри резултати. Някои от вас може да очаквате и по-голяма придобивка. Седмицата е много подходяща за дейности, свързани с творчество, игри и деца.

 

Близнаци
През тази седмица ще се справяте по-добре, ако действате, водени от собствената си интуиция, вместо да очаквате някои друг да ви поднесе търсените отговори. Така ще успеете да преодолеете колебанията си и да изберете посоката, по която в крайна сметка да поемете. Що се отнася до връзката ви с околните, търпението ви може да бъде поставено на изпитание. Бъдете особено внимателни при общуването си с партньора/партньорката, с родители и висшестоящи – има голяма вероятност в тези взаимоотношения положението да стане напрегнато.

 

Ще трябва да отстоявате позицията си по някакъв въпрос, но в същото време не бива да реагирате твърде нападателно и все пак да се съобразявате с чуждото мнение. Що се отнася до работата, не се притеснявайте да излезете извън рамките на сигурното и експериментирайте – давайте идеи и предложения, установявайте нови контакти и залагайте на новото и прогресивното. Вашата сила – комуникацията – отново ще ви помогне да намирате точната информация и да получавате съдействие от околните.

 

Рак
През тази седмица е твърде вероятно да постигнете развитие в професионалната сфера, но от вас ще се изисква да сте активни и по-инициативни, вместо просто да стоите и да чакате нещата да се случат от само себе си. Дали това ще означава да проведете труден разговор, да се впуснете в изследване на непозната територия или нещо друго – при всички случаи ще трябва да преодолеете притесненията си и да реагирате по някакъв начин. Казано накратко, през тази седмица ще се наложи да се изправите срещу проблемите и да ги разрешавате, а не да ги избягвате.

 

В противен случай едва ли последствията ще са във ваша полза, а може и да изпуснете добра възможност и да си останете където се намирате, въпреки че ситуацията не ви удовлетворява. В личните взаимоотношения е възможно да се прокраднат чувство за вина или ревност. Седмицата ще се окаже благоприятна за вас във финансово отношение – възможно е развоят на събитията да ви изненада приятно.

 

Лъв
Ако през тази седмица наблюдавате случващото се около и във вас, възможно е да стигнете до доста интересни прозрения – съдбата ще ви даде знаци за това дали сте на прав път в някаква област от живота си. Казано най-общо, ако това, което искате, трябва да се случи, и особено ако е свързано с благото на други хора, то тогава ще видите как желанието ви се сбъдва или поне се приближавате с една стъпка към неговото осъществяване.

 

Ако обаче сте си наумили нещо, което няма как да стане, не му е дошъл моментът или е свързано с неподходящ човек, тогава събитията ще ви подскажат да промените курса. Независимо дали става дума за личния живот или за работата ви, през тази седмица успехът ще дойде, само ако канализирате енергията си и я насочите към важните неща. Освен това не се опитвайте да се налагате на друг човек, само и само да стане на вашето – този, който е на една вълна с вас, така или иначе ще ви съдейства. В службата може да постигнете повече, ако работите съвместно с други хора.

 

Дева
През тази седмица на първо място ще излезе въпросът за вашето лично спокойствие. Каквото и да правите, ще се стремите към него – и вкъщи, и на работа, и в любовния си живот. Периодът е много подходящ да си угаждате както намерите за добре – с храна, забавления, удоволствия или разкрасяващи процедури. Дори тези от вас, които по принцип не отдавате кой знае какво значение на външния си вид, сега може да изпитате желание да се гласите повече, да си купите нова дреха или бижу.

 

Повечето от вас отделяте много време, за да сте полезни на другите, но през тази седмица най-добре ще е да се грижите повече за себе си. Не се притеснявайте да поставяте собствените си желания на първо място, правете неща, които обичате, и си осигурявайте наслада и комфорт. Заради стремежа си към хармония през тази седмица по-скоро ще избягвате конфликтите. Добре би било да излизате по-често и да се забавлявате в приятна компания, особено ако сте необвързани и искате да привлечете подходящия човек.

 

Везни
През тази седмица ще ви е особенно полезна вашата способност да претегляте на везните и да изследвате всяка информация, която получавате, защото ще се предпазвате от грешки. Периодът всъщност не е неподходящ за решителни действия в определено направление – просто преди да ги предприемете, трябва да анализирате ситуацията. За тези от вас, които досега сте се лутали в търсенето на отговори и някакви решения, през този период може да сложите край на колебанията.

 

Седмицата е много подходяща за личностно или професионално усъвършенстване – може успешно да започнете или да приключите някакво обучение. В понеделник и вторник ще сте вглъбени в себе си и пред нечия компания ще предпочитате да прекарвате повече време в усамотение. В петък и събота опитвайте сами да си сложите някакви граници и се стремете да не прекалявате с нищо, което може да ви се отрази зле. Избягвайте хора и ситуации, които ви натоварват и стресират. Почивайте си повече и пестете силите си, особено ако работното ви всекидневие е напрегнато.

 

Скорпион
Препоръката към вас е през тази седмица да се въздържате от всякакви крайности – и в желанията, и в постъпките си, и когато изразявате мнение, защото това може да породи проблеми. Не се опитвайте да насилвате нещата, само и само те да се развиват както вие искате. Изобщо, ако през този седемдневен период се опитате да гледате обективно на случващото се, ще взимате правилни решения и отношенията ви с близките ще вървят по-гладко.

 

Ще осъзнаете, че звездите ви дават шанс да се дистанцирате от емоциите си и да видите всяка ситуация от различен ъгъл, а не да се оплаквате или да изпадате в самосъжаление. Ако ви е трудно, споделете с приятел, но трябва да е човек, който би ви дал безпристрастно мнение. Сряда и четвъртък са подходящи дни за размисъл. После – от петък нататък – има вероятност да изпитвате по-голяма тревога и, съответно, да преувеличите значението на някои проблеми.

 

Стрелец
Каквото и да излезе на дневен ред през тази седмица, стремете се да постигнете баланс – ако се налага, може да сте по-твърди и по-решителни, но все пак не изпадайте в крайности. Ще постигнете успех, ако отстоявате своята собствена истина спокойно и търпеливо, а не чрез разправии, скандали и заповеди. Що се отнася до професионалния ви живот, седмицата е доста благоприятна, ако следвате подхода „бързай бавно“.

 

Мислете дългосрочно, стремете се към трайни резултати – така ще има всички шансове да останете доволни от постигнатото. Тъй като съществува вероятност през седмицата да сте по-изнервени, намерете отдушник за напрежението, защото в противен случай може да си го изкарате на най-близките. Гневът е лош съветник, но като че ли през следващите дни много от вас ще забравяте това и нищо чудно да станете по-резки в отношенията си с околните.

 

Козирог
Тази седмица ще бъде много благодатна за вас, що се отнася до работата, финансите и бизнеса. Ще преследвате целите си неуморно и ще имате достатъчно енергия, за да поработите усилено, което ще подсигури успеха ви. Дори тези от вас, които сте имали усещането, че буксувате на едно място, сега ще получите шанс да преодолеете пречките. Каквито и да са амбициите ви, няма да е зле през следващите дни да бъдете малко по-смели.

 

В понеделник и вторник може да се чувствате напрегнати или да приемете навътре нещо, което друг човек каже или направи. Разбираемо е, че се обиждате, но имайте предвид: не е сигурно, че човекът е искал да ви обиди, така че не се настройвайте веднага срещу него/нея. Близките хора ще ви бъдат благодарни, ако ги подкрепяте и разбирате. Ако искате да ви приемат каквито сте, правете така и вие – не се опитвайте да променяте околните. През почивните дни е възможно всичко да не се развива според очакванията ви, но това не бива да ви притеснява.

 

Водолей
Очертава се тази седмица да е позитивна за хората от вашия знак – интересни събития няма да липсват и по всяка вероятност ще се случват неочаквано. Каквото и да правите в личния и в професионалния си живот, не се опитвайте да вършите всичко сами – ще получавате нужната ви подкрепа. Периодът е много подходящ за съвместни начинания, без значение дали става дума за партньорство или за включването в тях на повече хора, обединени от обща цел. Стремете се да преследвате взаимния интерес и няма да сбъркате.

 

Събитията, които ще се случат през тази седмица, и хората, свързани с тях, ще ви влияят месеци наред, така че бъдете наблюдателни. Ако нещо напусне живота ви през следващите дни, не се опитвайте да го върнете – нормално е да сте тъжни, но рано или късно ще ви сполети нещо по-добро. Бихте могли и символично да подпомогнете звездните влияния, като в четвъртък отделите малко време за разчистване и за освобождаване от излишното. Периодът ще е много благоприятен за финансите ви – може смело да взимате решения, да планирате бъдещи начинания и да правите вложения.

 

Риби
Тази седмица може да се наложи да се изправите срещу страха си от промени, да превъзмогнете нечия съпротива или да преодолеете някакво препятствие. В крайна сметка смелостта ви ще бъде възнаградена. Във ваша полза ще е да се водите от вътрешните си усещания и да правите това, което ви кара да се чувствате добре, а не да следвате нечии чужди правила, още по-малко да се притеснявате за това какво ще кажат хората.

 

Сега е важно сами да одобрявате себе си, а не да се стремите към чуждото, дори да става въпрос за най-близките ви хора или за авторитети. Независимо към какво е насочено вниманието ви в момента, старайте се да мислите практично, да сложите ред, да действате организирано и да взимате конкретни решения – така ще намалите безпокойството и няма да позволите на страхове да ви дърпат назад. Седмицата е много благоприятна и за любовния ви живот, но за да се възползвате от позитивните влияния, трябва да гледате философски на нещата и да не правите проблем от всяко едно събитие.

 

Разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО