БългарияПоследни новини

Шефове в ББР взимали заплати от по 60 000 лева

Част от компенсациите и заплатите в Българската банка за развитие (ББР) са с големи размери. Имало е месеци, в които заплатите на управителите са стигали до 60 000 лева. Това показват първите открития на новия Надзорен съвет на държавната банка, съобщи днес министърът на икономиката Кирил Петков, цитиран от Дир.бг.

 

„60 000 лева на месец за една банка, която е финансирана с нашите данъци като капитал, е безумно. Който иска да работи за тези пари, да работи в частния сектор, а не са нашите данъци“, коментира Петков. Той добави, че една от първите промени, които ще бъдат предприети е такъв тип компенсации да не могат да се случват.

 

Икономическият министър изказа задоволство, че новите Надзорен и Управителен съвет на Българската банка за развитие вече са вписани в Търговския регистър.

 

„От днес нататък тази банка е наистина за малките и средни предприятия. Всички препятствия, които минаха, се радвам, че завършиха успешно. Сега имаме надзор, който е професионален, фокусиран върху целите, с много висок образователен лиценз. ББР от днешна дата ще работи само и единствено за малки и средни предприятия със заеми под 5 млн. лв.“, посочи той.

 

Припомняме, че с решение от 29 юни Софийският градски съд спря за втори път (с двама различни съдии) вписването на промени в персоналния състав на надзорния и управителния съвет на ББР. Съдът прави това заради неприключили регистърно производство и делата на членът на Надзорния съвет на ББР Велина Бурска и изпълнителният директор на банката Николай Димитров.

 

21 млн. за ремонт на физкултурни салони отпуснали през 2018 г. без застраховка за държавата. Сметната палата влиза на проверка

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button