МненияНа ФокусПоследни новини

Шкварек: Можеш да постигнеш европейски стандарт на живот, когато развиваш промишленост, промишленост, промишленост

Автор: Кристиян Шкварек

Мини, енергетика, индустриализирано земеделие.
И най-вече: промишленост, промишленост, промишленост.
Не става само с аутсорсинг в София, защото не можеш да преквалифицираш 6 млн души в IT-та и къстъмър сървиз. Нито пък би било устойчиво. Но можеш да ги направиш хора с нормален, европейски стандарт на живот, когато развиваш промишленост, промишленост, промишленост.
А, впрочем, как е положението в Трън? Помните ли го? Там, където през 2017-та „Зелените“ организираха местен референдум да не се развива златодобив. Обилно подкрепен от „Капитал“-ските медии, въздигнат като тържествуване на доброто от „демократичната общност“. Същият, при който Белев, Сандов и компания обещаваха, че вместо да се добива злато, регионът ще забогатее от „ЕКОТУРИЗЪМ“. Можете ли да познаете точно колко Екотуризъм се е развил и с колко е забогатял Трън в следващите 7 години? Всъщност, днес е на дъното на опашката по доходи, но на челни места по обезлюдяване. Един буквално умиращ град и регион – „зелен“ и беден. А можеше да е в списъка на картата, че и на челни места, ако днес там се добиваше.
И много други региони в страната могат да дръпнат по доходи бързо, ако енергетиката, земеделието и промишлеността не биват спъвани от малоумни регулации и квоти, плод на Грета-Тунбергското сектантство.

Подобни статии

Back to top button