МненияНа ФокусПоследни новини

Шкварек: Най-високият паметник на комунизма е в главите и душите на хората

Нередактиран текст от Фейсбук страницата на Кристиян Шкварек:

Най-високият паметник на комунизма у нас не се намира на някой площад. Няма постамент и не е направен от бронз или цимент. Той се намира в главите и душите на хората. Може да се види по това, че:
– Процентът българи, които ходят на църква е в десетки пъти по-малък от съседна Гърция. За свещеници вече практически никой не учи и църквата е пред катастрофа.
– Астрологията е най-четената секция във всяка медия, а врачките и маговете имат цели телевизии. Умът и душата на народа са тотално превзети от една огромна индустрия от екстрасенси.
– Абортите на глава от населението тук са едни от най-високите в Европа, а този бич е напълно възприет, дори от старото поколение, като нещо абсолютно нормално и неподлежащо на обсъждане. От въвеждането и налагането му от комунистите през 1956 година до сега са погубени малко над 6 млн. деца, 3/4 от които по времето на „Соц-а“.
Атеизмът беше основна идеологическа и културна политика на комунизма и остави една грамадна, зейнала дупка в душата на този народ, която пък дупка в последствие Преходът запълни с всевъзможна езотерика, окултизъм, астрология и обикновено езичество.
Ако наистина искате да деконструирате комунизма, въведете Вероучение като ЗП в учебната програма. Както е в Гърция и редица други държави, в които нямаше комунизъм. Това предлагаме от „Месец на Семейството“ като едно от трите ни основни искания на всяко ежегодно шествие през юни.
Щом ще пипате пък конституцията, сложете Християнството като официалната, а не само традиционната религия на България. С подобни неща ще ударите по сърцето на Марксизма и неговото наследство у нас – битката му срещу вярата и църквата.
Но такива неща либералните „антикомунисти“, които са на власт в момента и в България, и в Европа, няма как да направят, защото по най-основния и определящ светогледа на човек въпрос – религиозния, също са комунисти. Като родителите си.

Подобни статии

Back to top button