МненияНа ФокусПоследни новини

Шкварек за Терзиев: Когато не вярваш в нещо, ще повярваш на всичко – от Дънов до провиотиците

Нередактиран текст от профила на Кристиян Шкварек във Фейсбук: 

„Реших да изгледам откриването на кампанията на ППДБ вчера. Не останах разочарован: 3 минути скучни речи, 20 минути огнено-езическо шоу/пърформанс.

От онези, които ги наемат по тийм-билдингите на корпорациите. В духа на все по-популярната сред корпоративния свят, особено по Калифорния, Ню-Ейдж линия. Синкретика между досаден атеизъм, още по-досаден ориенталски окултизъм и много „спиритуалност“, както обичат да казват.
Масово Ай-Ти-тата, особено по Калифорния, се увличат в тази насока, та и г-н Терзиев така. Сектанта Дънов му е кумир, па „Протестантската етика“ (иска да каже Ренесансовия хуманизъм, което е друго, ама се обърка), па огнено шоу за откриване на кампанията. Пълният буламач от посредствената, пластмасова „спиритуалност“ на съвременния Офис планктон.
Болестта на либералния, градски, заможен човек от всички мегаполиси по света. Един и същ копи-пейст на възгледи, мода и липса. Липса на онези елементарни корени в историята и религията, които те правят човек „отнякъде“, в противовес на „хората отвсякъде“. Когато не вярваш в нещо, ще повярваш на всичко – от Дънов до провиотиците, и от астрологията до това, че хората могат да си сменят половете.“

 

 

Подобни статии

Back to top button