Любопитно

След като щъркел губи своята половинка: Селяни му помагат да отгледа малките си

Безпомощен самотен баща-щъркел остава с четири малки. Женският щъркел загива на жица с високо напрежение когато се връщала с храна в гнездото.

Щъркели
Щъркели

Жителите на чешкото село Млади Буки разбират какво се случва и се събират , за да помогнат на вече самотния й спътник да отгледа четирите си малки щъркелчета в гнездото на върха на комин.

Щъркели
Щъркели

„Ние им носим по малко от всичко – риба, червеи и дори мишки“, каза Гири Герман, инженер, който работи заедно с приятел градинар, за да храни по три пъти на ден осиротелите птиченца и баща им. „Букачек“ са кръстили жителите на селото овдовелия щъркел идващо от името на селцето в което живеят. Селяните поставили камера, която заснема гнездото на видео и излъчва „денонощно”

„В началото бяха свързани около 50 души, но след смъртта на майката имаме над 2000 зрители, много от които са свързани от чужбина“, коментира Гири Земан, без да крие изненадата си. Инженерът и неговите приятели вече са събрали над 11 000 евро от дарения за птиците.

Щъркели
Щъркели

За съжаление едно от малките загива на проводниците с високо напрежение (като майка си), но след като птиците отлетели за Африка, енергийната компания обезопасила проводниците жиците в селото, за да няма повече подобни инциденти.

Ето и малките бебета уловени в живо видео :

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

До края на седмицата: Небето се прояснява пред 4 зодии

 

Подобни статии

Back to top button