БългарияНа ФокусПоследни новини

Служебният министър отмени заповедта за уволнения на директора на „Пирогов“

Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнението на директора на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. 

Към момента проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница. Потвърдено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения, посочиха от ведомството.

Болница „Пирогов“ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема над 200 000 случаи на спешност от цялата страна и поддържа структури, които нямат алтернатива в България. Лечебното заведение изпълнява без просрочие плащанията си за заплати към всички 2400 служители. 

Договорът за управление на УМБАЛСМ „Пирогов“ изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни, пише още министър Кондева. 

Породеното през последните месеци напрежение оказва негативно влияние върху доверието на пациентите и върху медицинските специалисти, а краткосрочната промяна в ръководството ще доведе до нарушения в нормалния им ритъм на работа, допълва служебният министър.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ГЕРБ вече води с 10% над ПП-ДБ

Подобни статии

Back to top button