БългарияНа ФокусПоследни новини

Стоянов: Бойко Рашков запозна ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови

Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови, това скандално разкритие направи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в парламента преди изслушване във временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуална роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях, предаде БТА.

„Познавам ги (баша и син Димитрови, които са задъ,жани  за участие в ОПГ за контрабанда и праниe на пари – б.р.) от министерството, Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях, ръководния състав“, заяви министър Стоянов. Той добави, че те са били доста често в министерството, предимно Стефан Димитров.

На въпрос дали е знаел с какво се занимават Димитрови, Калин Стоянов отговори: „Хора, като вътрешния министър, който видиш при него, независимо в какво качество е там, всеки го възприема като едва ли не, като някаква чиста монета, че тези хора са доста близки до министъра, още повече, че се случваше доста често“.

„Стефан Димитров беше често в министерството, знам го от Бойко Рашков, знам за вечеринки, където в дома му са се давали задачи как да бъда дискредитиран. Оттам нататък е започвало кадруването кой да е министър и кой заместник. Затова и голяма част от ръководния състав се е познавал с Димитрови. Скандалът е голям и ще останат големи репутационни щети към главния секретар, към МВР и към държавата“, разкри шокиращите факти Калин Стоянов.

Вътрешният министър Калин Стоянов обвини бившия финансов министър Асен Василев и бившия вътрешен министър Бойко Рашков в натиск за назначения и очерняне.

По думите му бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев е поискал от него да назначи Недан Хаджиев за директор на ОД на МВР – Хасково.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ген. Атанасов: 100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми

Подобни статии

Back to top button