Любопитно

Снимка на полярна мечка, заспала върху айсберг спечели кадър на годината

От полярна мечка, спяща на айсберг, до индийска черна костенурка, плуваща сред риби в океана, този невероятен набор от изображения показва работата на някои от най-добрите фотографи в света.

Зашеметяващите изображения са направени от победителите във фотографския конкурс The Golden Turtle Festival, който възхвалява красотата на дивата природа и е един от най-уважаваните и престижни сред гилдията на фотографи на животни..

Тазгодишното състезание включва акула с гребенест рог, която се храни с яйце в океана и серия сьомга, която плува нагоре по река в Аляска .

Разнообразните изображения включват също живо оцветено кралско рибарче, кацнало на клон на дърво, и вълк, преследващ планинска коза, която изглежда вика за помощ, докато се опитва да избяга от хватката на хищника.

Почти 4000 фотографи се включиха във фестивала на Златната костенурка, който е най-големият международен еко-образователен проект, събиращ фотографи, дизайнери и художници от цял ​​свят.

Победителят е тази бяла мечка, заспала върху айсберг, но разгледайте и галерията по-надолу за да се насладите и на останалите подбрани кадри :

Тази снимка, направена от Марек Джаковски, на полярна мечка, спяща на айсберг, спечели първа награда в категорията Животни в околната среда

Тази снимка, направена под вода от Дмитрий Кох, на индийска черна костенурка, плуваща сред риби, спечели първа награда в категорията „Подводен свят“

Тази снимка на вълк, който се приближава към млада планинска коза, докато препускат през баронския пейзаж, е направена от Haiyuan Tong и спечели първа награда в категорията "Поведение на животните"

Тази снимка, направена от Андрес Луис Домингес Бланко, на живо оцветено кралско рибарче, кацнало на клон на дърво, спечели втора награда в категорията „Природата през очите на децата“

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Кой е котаракът Георги, който живее в библиотека и защо директор иска да го изгони

Подобни статии

Back to top button