БългарияНа Фокус

Собственикът на „ТАД Груп“ бе задържан на Летище София

Иван Тодоров, собственик на ИТ компанията „ТАД Груп“, в чиито компютри прокуратурата откри източените данни от Агенцията за приходите, се прибра в България и е задържан на летището, предава bTV. Той е пристигнал тази сутрин към 9 ч. с полет от Истанбул.

Първоначално се очакваше той да кацне в понеделник вечерта. Вчера обаче той така и не се появи в залата за пристигащи.

Преди дни срещу Иван Тодоров беше повдигнато задочно обвинение в подбудителство към тероризъм при кибератака. Беше издадена европейска заповед за арест и собственикът на „Тад Груп“ беше пуснат за търсене в Шенгенското пространство. В същото време той обяви, че се намира на планирано бизнес пътуване в Канада и гарантира, че ще се върне.

„Нека да дойде и ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено такова. За мярката за неоткроление ще се прецени на момента“, заяви в понеделник ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Припомняме, че в компютрите на „ТАД Груп“ прокуратурата откри източените данни от Националната агенция за приходите. А обвинението беше променено на такова срещу организирана престъпна група. 

Обвинението срещу собственика на компанията е за кибертероризъм – престъпление, което се наказва с 15 години затвор.

Инспектори объркаха прасе с агне, конфискуваха го

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button