БългарияНа Фокус

Собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров остава в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд реши собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров да остане в ареста. 

Тодоров е обвинен в подбудителство на хакерската атака срещу НАП. На днешното заседание бяха представени нови материали по делото. Именно от тях се появи секретен чат между Тодорв и хакера Кристиян Бойков, в който момчето пише „Тая вечер НАП заминава“.

По неофициална информация новите доказателства са разпити на нови свидетели и за данни за сделки между търговски дружества.

Днес Бойков днес се появи изненадващо в съда.

Той запази пълно мълчание и не е ясно в ролята на какъв ще участва в съдебното заседание. Преди дни прокуратурата се закани, че Бойков може да стане свидетел на обвинението.

Адвокатът му Любен Казанлиев каза, че няма доказателства за вината на Бойков. Той също не пожела да обясни каква ще е ролята на Кристиян в гледането на мярката за неотклонение на Тодоров от Апелативния специализиран съд. По думите на адвоката Бойков е дошъл „от професионален интерес“.

Адвокатът на Тодоров Ина Лулчева каза, че ще иска той да бъде без мярка за неотклонение, защото в решението на първата инстанция се казва, че няма обосновано предположение, че той е извършил престъпление, няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпление.

Припомняме, че Тодоров бе задържан веднага след като прсюистигна у нас след свое планирано пътуване в Канада. Тогава той бе разпитан в Следствената служба и задържан за постоянно. Защитата му обжалва мярката за неотклонение, след което съдът постанови, че той може да напусне ареста срещу гаранция от 100 хил. лева. 

Пред по-висока инстанция това решение бе обжалвано както от обвинението, така и от защитата. Прокуратурата поиска Тодоров да остане в ареста, а адвокатката му – гаранцията му да бъде намалена. 

Удариха най-мащабната наркоорганизация у нас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button