Спряха машинното гласуване в област Велико Търново

Спряха машинното гласуване в област Велико Търново

Заради проблеми с машините за гласуване спряха машинния вот в област Велико Търново. Това съобщиха от Централната избирателна комисия. 

 

Причината за това е сигнал на една политическа сила, че при машинно гласуване с преференция 101 излиза името на седмия в листата, а имената на първите трима кандидати се изписват на по-долни места и това не позволява правилно гласуване и подвежда избирателите. 

 

Районната избирателна комисия направи проверка на машините в две от секциите. В решението на РИК се посочва, че в системата на Информационно обслужване кандидатската листа на тази политическа коалиция е въведена правилно по начина, по който е била подадена и регистрирана, предава БНР

 

РИК Велико Търново констатира, че са налице данни за софтуерен проблем при машинното гласуване, което беше спряно с решение на ЦИК за Великотърновска област.

 

На този етап не е ясно какво ще се случи с подадените до 10 часа гласове за тази коалиция и за останалите политически формации чрез 313-те машини в Четвърти избирателен район и дали засегната политическата коалиция ще иска касиране на изборите в област Велико Търново.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК