You are currently viewing Сръбският върховен съд реши: Цветан Василев може да бъде екстрадиран
снимка: Фейсбук

Сръбският върховен съд реши: Цветан Василев може да бъде екстрадиран

Висшият съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция на Цветан Василев, съобщи сръбският „Инсайдер“, цитиран от „24 часа“. Според съда са изпълнени всички законови предпоставки за предаването на Василев на българските съдебни власти.

 

Според сръбските магистрати са изпълнени законовите предпоставки за екстрадицията на бизнесмена в България, обвинен в причиняване на фалит на четвъртата по големина банка в страната.

 

Това е само една от стъпките в блокиралата процедура, защото решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на Министерството на правосъдието в западната ни съседка. Това предвижда член 31 на Закона за международната правна помощ по наказателни дела.

 

Процедурата трае вече шест години. Българските институции поискаха екстрадиция още през септември 2014 г., като на два пъти Висшият съд в Белград одобрява искането, но Апелативният съд връща делото.

 

„Не коментираме каквито и да е случаи, които са обект на съдебно преследване“, е казал пред изданието „Инсайдер“ Сергей Андреев от посолството на България в Сърбия.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК