Стефан Янев: Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет
на снимката: Служебният министър-председател Стефан Янев

Стефан Янев: Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет

„Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. В много от декларациите на политическите партии чух приоритети, чух визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство по отношение и на ограничаване на непрозрачното харчене на публични средства. По отношение на приоритетите на важни социални области като здравеопазване, образование, по отношение на това, което служебното правителство се опитва да прави и да постави добро начало като отношение към бизнеса и неговото подпомагане, за да може да бъде високопроизводителен, високотехнологичен и да дава висока добавена стойност. Това, което беше заявено по отношение на необходимостта от съдебна реформа, е нещо, което всички българи очакваме. Неслучайно почти всяка година не сме изненадани от критиките, от докладите, които идват от ЕК в това отношение“. 

Това каза в кулоарите на парламента служебният премиер Стефан Янев след първото заседание на 46-ото Народно събрание.

 

Той заяви, че не може да коментира личности.

 

„Това, което коментираме в момента, е правителството да бъде създадено на базата на приоритети, на базата на програма, на базата на това, което е важно за българските граждани и за бъдещето на България, за да я има и България и да ни има и нас“, допълни още Стефан Янев.

 

Служебният премиер отговори на въпрос дали е обсъждано с него да останат министри от служебното правителство в редовен кабинет, като посочи, че всичко е възможно, стига да са ясни приоритетите и програмата, по които има съгласие.

 

„След това е разговорът за личности, който може да бъде във всяка една посока“, подчерта още служебният министър-председател.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК