Последни новиниСвят

Стреляха с гранатомет по украинска телевизия

Неизвестни лица са обстрелвали с гранатомет сградата на украинската телевизия  „112. Украйна“ в Киев. Полицията квалифицира деянието като терористичен акт.

От ръководството на телевизионния канал са сигнализирали неотдавна международните организации за оказван натиск и отправени заплахи след анонсирането на новия филм на режисьора Оливър Стоун „Revealing Ukraine“. 

украинска телевизия
снимка: Flashnews

Телевизията информирала, че предстои да излъчи филма, в който Оливър Стоун и украинският документалист Игор Лопатенок се опитват да обяснят кризата в Украйна. За целта американският режисьор е взел ексклузивно интервю от президента на Русия Владимир Путин, с когото са обсъдили и инцидента в Керченския протолив.

Главният прокурор на Украйна Юрий Луценко заплашил украинската телевизия, че ще повдигне обвинение, ако филмът бъде излъчен.

След като се отзовават на сигнала, полицейските служители са установили повреди по фасадата на сградата и са отцепили района. Открит е тръба от гранатомет, която е изпратена за експертиза“, се съобщава в полицейския доклад. Извършителите се издирват.

Образувано е наказателно дело по глава „Терористичен акт“, а всички събрани доказателства ще бъдат предадени на Службата за сигурност на Украйна за по-нататъшно разследване.

Няма пострадали хора при обстрела.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button