БългарияНа ФокусПоследни новини

Тагарев ще купува дронове за ударни цели за армията

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че ще купува дронове с ударни и разузнавателни цели за армията. Според него има необходимост от инвестиция в отбраната и дроновете са задължителни на този етап. Той подчерта, че има рязък скок на средствата за армията и е възможно да изхарчим над 2% от БВП за отбрана.

„Необходимостта от инвестиции в отбрана е огромна. В продължени на 35 години Българската армия не е получавала ново въоръжение. Сега първо бяха F-16 за ВВС, после корабите за ВМС и сега бойните машини за Сухопътните войски“, посочи той.

„Няма бронирана машини или танк, който да издължи на пряко попадение на противотанкова ракета. Въпросът е в Сухопътните войски да имат такива машини, които да са маневрени и мощни, които да действат в един боен ред с нашите съюзници“, подчерта военният министър.

„Европейският противовъздушен и противоракетен щит е инициатива, в която са се включили 12 страни, ние също ще участваме и да си сътрудничим, заедно да поръчваме и споделяме разходите“, обясни Тагарев.

По думите му, превъоръжаването на Българската армия ще бъде в 13 направления и кои са проектите за над 100 млн. лева.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Процедурни нередности по делото срещу мъжа, заплашил Тодор Тагарев във Фейсбук

Подобни статии

Back to top button