You are currently viewing Тайни желания и тъмни страни: Какво показват ретроградните планети в наталната ти карта?
снимка: Pixabay.com

Тайни желания и тъмни страни: Какво показват ретроградните планети в наталната ти карта?

Чували сте стотици пъти за ретроградния Меркурий, който изглежда преобръща живота на всички около вас, които се интересуват от астрология. Проблеми в комуникацията, бивши, които се връщат от изневиделица и куп други неприятности. Разбира се, не само Меркурий попада в ретроградност, това се случва и с други планети в Слънчевата система, пише Edna.bg. Но какво ще рече точно „ретроградност“?

 

Планетите могат да изглеждат като движещи се назад в небето за определен период от време, това разбираме под ретроградно движение.
Същественият термин тук е „изглежда“, тъй като коректно погледнато, никоя планета не се движи назад в орбитата си около Слънцето и дори не изглежда, като да забавят движението си.

 

Тъй като Земята обикаля около Слънцето с различно темпо от останалите планети, циклите ретроградно-стационарно-дистанционно движение са по същество илюзии, които възникват от нашата гледна точка на Земята. Доста могъщи илюзии, които все пак ни влияят.

 

Меркурий обръща движението си по-редовно от всяка друга планета, но външните планети се движат назад по-продължително от Меркурий.

 

Меркурий никога не може да се намира на повече от 28 градуса от Слънцето и обръща посоката си, когато достигне най-далечното си разстояние от Слънцето.

 

През голяма част от годината Юпитер и Плутон са ретроградни.

 

Така че ретроградности в картата като Сатурн, Юпитер, Плутон са по-често срещани

 

Енергиите на дадена планета или тяло в наталната карта се обръщат навътре, когато тя е ретроградна. Обикновено те се усещат по-силно, но роденият с ретроградна планета, пази нещо за енергиите на планетата в тайна.

 

Когато изразява енергията на планетата директно или открито, вероятно усеща смущение или неловкост.

 

Вижте кои (и дали) ваши планети са били в ретроградно движение в часа ви на раждане и продължете към галерията.

 

☿℞ Меркурий
Когато Меркурий е ретрограден по време на раждането, умът е по-остър, а чувството за хумор – специфично.

Хората с ретрограден Меркурий в рождените си карти обработват информацията по различен начин от тези с директен Меркурий.
Приблизително 18% от хората се раждат ретрограден Меркурий.

 

Някои хора с тази позиция имат проблеми с възприятията си или със способността си да учат, а обмислянето и поеторната проверка на мисли и идеи, които имат, преди да ги изразят, може да отнеме много време. Това не означава, че са глупави, напротив. Но изпитват затруднения в това смело да изразят мислите си.

 

♀℞ Венера

 

Тъй като Венера е ретроградна в около 7-8% от времето, около 7-8% от хората се раждат, когато Венера е ретроградна.

 

Чувствената природа на човека е дълбока, когато Венера е ретроградна при раждането му. Общуването за тези хора е изключително важен въпрос, който рядко се приема с лека ръка.

 

В младежките си години може да са срамежливи поради неудобство от социалните правила, както и неприязън към повърхностните теми.

 

Любовта е много съществена за човек с ретроградна Венера, но за съжление им е трудно да изразят обичта си и често любовта им остава недоразбрана. Любовният им живот (а понякога и финансовият) може да бъде скрит по някакъв начин. Хората, родени под влиянието на ретроградна Венера, трябва да внимават за саморазрушителни тенденции в любовните отношения. Възможно е да има скрито усещане, че не са „достатъчно добри“, достатъчно привлекателни или достатъчно обичани. Възможно е да има дълбока несигурност. Страхът може да ги накара да компенсират прекомерно, като например да преяждат, да злоупотребяват алкохол или да имат безразборни взаимоотношения. Или може да има обратен ефект, при който лицето да си каже, че не се нуждае от любов и да не търси свързване въобще. Важно е да да стоят далеч от полюсите и да търсят баланс.

 

♂℞ Марс
Отстояването или утвърждаването на собствената позиция може да бъде трудно, когато Марс е ретрограден в момента на раждането, тъй като може да предизвика страхове, че сте безпомощни.Често се налага да поемате по заобиколни пътища, за да постигнете целите си.

 

Възможно е да уцелвате неподходящ момент или да изразявате желанията си (или гнева си) на приливи и отливи, а не по-плавно. Това се случва, защото задържате тези чувства дълбоко в себе си и ги оставяте да се натрупат, докато не избухнат. Възможно е в някои моменти да действате прекалено силно, а в други – недостатъчно. След спор често се сещате за по-добри думи които е можело да използвате, но едва по-късно, когато вече не сте подложени на натиск.

 

Конкуренцията може да ви изнерви и обикновено е по-добре да определяте собственото си темпо, отколкото да работите по график или с други хора. Със съзряването си може да измислите много креативни начини за физическо изразяване или да насочите енергията си в необичайни, но ефективни начини.

 

♃℞ Юпитер
Хората, родени с ретрограден Юпитер в наталната си карта, са склонни да имат различни или необичайни възгледи, системи от вярвания или морал. Те предпочитат да се учат от собствения си опит и реакциите си, а не от другите. Те не вярват, че ще имат късмет и са плановици, които се тревожат за бъдещето си и за последствията от действията си повече от другите. Може да им е необходимо да се научат, че заслужават това, за което са работили и, че като всеки друг човек, те също имат заложен късмет.

 

♄℞ Сатурн
Когато Сатурн е ретрограден в наталната карта, може да се появи по-силно от обичайното чувство на срам и съмнение в себе си.

 

Страхът се усвоява и хората с това разположение често и слагат маската на силни и смели, за да избегнат да бъдат възприемани като уязвими от другите.

 

Възможно е също така да съществува силен страх от това да разочароват другите или от неизпълнение на задълженията – с други думи, от вземане на погрешни решения.

 

Не винаги е било лесно да бъдат дисциплинирани и подреден като дете. Самата им среда не им е дала този ресурс и възможността да развият това умение.

 

В някои отношения наличието на ретрограден Сатурн в картата е подобно на наличието на силен Уран. Роденият с ретрограден Сатурн изпитва неудобство от изключително организиран или дисциплиниран живот.

 

Когато става въпрос за обстоятелства, които изискват определен протокол, благоприличие или определени норми и правила, хората, родени с ретрограден Сатурн, се чувстват особено неспокойни и нервни.

 

 

♅℞ Уран
Ретроградният Уран може да означава страх от промяна или натрапчив скептицизъм към нови технологии или постижения.

 

Тези хора могат да крият своите странности, докато родените с директен Уран са по-склонни да ги изтъкват или поне да не се срамуват от тях.

 

В някои отношения ретроградният Уран е подобен на силния Сатурн в картата.

 

При това положение може да има много натрупана енергия, така че макар и да спазват правилата за известно време, накрая избухват в пристъп на бунт, преди да се върнат към по-подреден, спазващ законите и правилата начин на живот.

 

♆℞ Нептун
Родените с ретрограден Нептун в хороскопа си могат да потиснат своята уязвимост, духовна страна или чувството си на състрадание, тъй като изразяването им ги кара да се чувстват неудобно.

 

Тези неща може да съществуват и да са дълбоки и истински, но родените с ретрограден Нептун предпочитат да ги държат скрити. Често са подозрителни и мнителни към околните.

 

Склонни са да очакват най-лошото, ако са оставени да попълват празните места в картинката.

 

Може да изпитват силен страх да не се разочароват и избягват да имат прекалено големи стремежи в живота или ги потискат.

 

♇℞ Плутон
Хората с ретрограден Плутон в наталната си карта може да са по-склонни да се страхуват да бъдат контролирани, манипулирани или предадени от другите, отколкото тези с директен Плутон. Възможно е да са склонни да запазят тези страхове за себе си, тъй като разкриването им ги кара да се чувстват дори още по-уязвими. Имат желание за контрол, което крият от другите, а понякога дори и от себе си.

 

Източник: Edna.bg

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО