Те са под 30 и са по-богати, отколкото вие някога ще бъдете (СНИМКИ)

Те са под 30 и са по-богати, отколкото вие някога ще бъдете (СНИМКИ)

Всеки ден в новините четем безброй статии за успели хора – превъзмогнали бедността или трагедиите още в ранните си години, които на средна възраст вече успяват да извоюват мястото си под слънцето и уважението на околните, както и да станат завидно богати. Е, това не е такава статия. Хората, които ще ви представим днес са под 30 години, но голяма част от тях са родени със златна лъжица в устата.

 

Въпреки това те знаят какво искат и днес са по-богати, отколкото вие някога ще бъдете. Ето ги успелите милениъли, които ни вдъхновяват:

 

Кайли Дженър, 21 години (1,1 млрд. долара)

 

богати, под 30
Кайли Дженър

 

На 21 години Кайли Дженър става най-младият милиардер, който сам е спечелил парите си. Това изобщо не е случайно, тъй като тя не е спирала да работи и още от тийнейджър основава козметична компания, която в момента се оценява на 900 млн. долара. Кайли е популярна заради нейното семейство, чиито истории следим в риалити формата Keeping Up With The Kardashians. Кайли има нюх към модния бизнес и се е е занимавала почти с всичко. Въпреки че е най-малката от клана Кардашиян, тя успява да се превърне в модна икона.

 

Ана Каспрзак, 29 години (1,1 млрд. долара)

 

богати, под 30
Ана Каспрзак

 

Ана е една от „най-бедните“ в тази класация и разполага със сума само от 1,1 милиард долара. Благодарение на бизнеса на дядо й, който основава в Дания компанията за обувки Ecco още през 1962-ра, в момента Ана, брат й и майка и притежават компанията и се радват на големи печалби от продажби на обувки от естествена кожа. Но тя не отделя цялото си свободно време само за магазините, наследени от нея, а се занимава професионално с езда. Ана споделя, че конете са й като семейство и ги тренира да изпълняват определени команди. Участвала е в 12 олимпийски игри като представител на Дания, заедно с отбора й са грабнали един сребърен медал. Останалия си личен живот тя държи „зад завесата“, единствено виждаме от социалните й мрежи, че има дъщеря на една година.

 

Лудвиг Теодор Браун, 29 години (1,2 млрд. долара)

 

богати, под 30
Лудвиг Теодор Браун

 

Германецът Лудвиг Теодор Браун притежава само 10% от компанията, предоставяща машини и лекарства на болниците B. Braun Melsungen, а може да се похвали, че е един от осемте най-млади богаташи в света. Компанията, в която има малък дял, е започнала като малка квартална аптека, продавала билки още през 1893 г., а в момента дружеството може да се похвали, че се е развило до международна фирма с филиали на всеки континент. И той доста умело се крие и трудно може човек да разбере за живота му.

 

Катерина Андерсен, 24 години (1,4 млрд. долара)

 

богати, под 30
Катерина Андерсен

 

В класацията попадат и две сестри, наследили от баща си норвежката компания Ferd. Катерина и Александра Андерсен са наследници на холдинга, който управлява хеджфонд за вложения в имоти и в публични компании от скандинавските държави. Катерина е по-голямата сестра в семейство, но въпреки това с Александра делят еднакъв процент от фирмата, която в момента се управлява от баща им.

 

Александра Андерсен, 23 години (1,4 млрд. долара)

 

богати, под 30
Александра Андерсен

 

Александра влиза в класацията на Forbes още на 19 години. Тя е студент по социални науки в колежа в Амстердам и обича да язди коне. Баща й Йохан Андерсен още през 2002 г. прехвърля компанията на дъщерите си и им дава много голям старт в живота.

 

Джон Колисън, 27 години (2,1 млрд. долара)

 

богати, под 30
Джон Колисън

 

Вторият милиардер в класацията, преуспял сам в бизнеса, се казва Джон и е основател на софтуерната компания Stripe, която помага на фирмите на приемат плащания онлайн. Той я създава заедно с брат си Патрик (29 години), с когото учат в различни университети в САЩ, но се обединяват заедно, за да направят първата си компания – Auctomatic, която продават за цели 5 млн. долара и ги използват за финансиране на Stripe. Той е отгледан от скромно семейство в Ирландия, което управлява малък хотел там.

 

Густав Магнар Витце, 24 години (3 млрд. долара)

 

богати, под 30
Густав Магнар Витце

 

Густав е най-желаният ерген в света не само заради милиардите му, а и заради перфектната му визия на модел. Норвежецът е наследник на една от най-големите в света компании за производство на сьомга Salmar. Той умее да се забавлява и го виждаме в Инстаграм профила му – екскурзии, плаване с яхти, красиви момичета. В момента братът на Густав управлява бизнеса, а самият Густав инвестира в недвижими имоти и технологични стартъпи.

 

Еван Шпигел, 28 години (3,2 млрд. долара)

 

богати, под 30
Еван Шпигел

 

Милиардерът Еван е един от тримата self-made милиардери в класацията, тоест тук не разчита на мама и тати за спонсорство, а си е взел хляба в ръце. Всички знаят за мобилното приложение Снапчат. То всъщност е направено от Еван. Той трупа състоянието си още в колежа Станфорд. Подобно на Фейсбук и Снапчат започва като студентски проект. За разлика от другите участници в класацията той не крие личния си живот. Женен е за модела Миранда Кер, с която очакват второто си дете.

 

За още интересни материали вижте секцията ни ЛЮБОПИТНО
А, ако статията ви е харесала ни последвайте и във Фейсбук – Bulletin.bg