БългарияНа ФокусПоследни новини

Тома Биков: В ГЕРБ никога не е обсъждана идея Борисов да стане премиер при ротацията

„Все по-малко ние, които подкрепяме правителството – и ГЕРБ, и ПП-ДБ – знаем кой взема решенията и кой носи отговорност. … От ГЕРБ от самото начало искахме отговорностите да бъдат ясно обозначени, за да е ясно кой в какво участва и кой за какво отговаря, но колегите от ПП-ДБ предложиха тази иновация. Вчера Слушах Кирил Петков, че и това вече стига до този извод, че е по-добре да има яснота по тези въпроси. Да е ясно, че този министър е излъчен от определена политическа формация и тя носи отговорност за него. И да има ясни механизми за вземане на решения в тази коалиция“, коментира той.

По думите на Биков управлението се осъществява от коалиция, но не е осъществена по ясни политически правила, а е опитано да се направи нещо, което не съществува никъде по света:

„Да станеш министър и да не си политик –  това е оксиморон. Няма такова нещо, ти си политик от първия ден, но уточнението е, че не си подготвен. … Това е абсурда, до който стигнахме“.

В органите на ГЕРБ никога не е обсъждана идея Бойко Борисов да бъде премиер при ротацията, така Тома Биков коментира изказано мнение на друг депутат от ГЕРБ – Радомир Чолаков, като уточни, че това е лично разсъждение, изразено от колегата му.

Биков заяви, че не са приключили преговорите за механизмите, по които ще се избират регулаторите:

„Добро решение е да бъде договорен в цялост този процес, а не на парче. Трябва да има някакъв общ принцип“. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button