BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Топло ще е до края на годината, за много области темепратурите са рекордни

Топло ще бъде времето до края на годината. Необичайно високите температури са предизвикани от топли въздушни маси от средиземноморието и ще продължат поне до Нова година, а тогава може да бъдат заменени от валежи и сняг. Вятърът ще отслабне или ще изчезне в по-голямата част от страната, но може да се застои по Черноморието. 

Температурите ще останат между 10-15 градуса с известни колебания, а в някои райони може да се сформират мъгли, които да доведат по-студено време. 

На 31 декември се очаква да е облачно в по-голямата част от страната, като температурите ще се задържат между 9 и 14 градуса през деня, а през нощта – между 3 и 8 градуса. Възможно е да се оформят трайни мъгли през по-голямата част от деня. 

Валежите ще започнат още в началото на 2024 година, като ще има сериозно количество дъжд, а в запада ще има нова снежна покривка. 

Топлите температури доведоха до рекорди в някои от областите на България. Хасково отчете рекорд от 22,2 градуса по Целзий на Коледа, което е най-високата стойност, регистрирана някога. Досега рекордът бе едва 17,8 градуса. 

Особено високи са били и температурите в Монтана, където има също нов рекорд – 22,5 градуса.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Обявиха Сила Тюркоглу за най-красива жена за 2023 година

Подобни статии

Back to top button