BulletinБългарияНа Фокус

Транспортират частите на Паметника на съветската армия за съхранение

Демонтираните бронзови фигури от монумента “Паметник на съветската армия” се транспортират днес до площадката за съхранение.

Паралелно започва и изработването на техническа спецификация за планираната реставрация на фигурите. Действията са в изпълнение на ангажимента на областната администрация да опазва държавното имущество с грижата на добър стопанин, съобщиха от администрацията.

След две разпореждания на Административния съд – София-град областният управител Вяра Тодева е наредила спиране на дейностите по демонтажа – още на 19 декември, а самите разпореждания са обжалвани в срок.

За опазване на демонтираните бронзови фигури на площадката за съхранение е сключен договор с Общинската охранителна фирма „Егида – София“ ЕАД. Техническата спецификация за планираната реставрация ще извърши “Марковстудио” ООД, съобразно договор от 22 декември 2023 г.

Областната администрация на София продължава да информира обществеността за всички дейности, свързани с демонтажа и реставрацията на фигурите от монумента, като спазва стриктно закона и своите правомощия и публикува съответните документи.

Областната администрация на София продължава да изпълнява своя ангажимент да реставрира фигурите от мемориалния комплекс, въпреки неоснователните и манипулативни твърдения на трети страни, които видимо действат против обществения интерес.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Тийнейджъри в София пребиват жестоко бездомна жена, снимали клип в който се смеят докато я бият

Подобни статии

Back to top button