БългарияНа ФокусПоследни новини

Трима граничари от „Стрезимировци“ са отстранени след убийството в София

Със заповеди на директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Антон Златанов са образувани дисциплинарни производства за извършено на 4 януари 2024 г. на ГКПП „Стрезимировци“ нарушение на правилата за граничен контрол. Трима дежурни на смяна служители са отстранени до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, съобщиха от Гранична полиция.

Лихварят Петър Александров и гробарят Александър Кинов са обвинени в убийството на длъжника Кирил Русев. Смята се, че престъплението е извършено на 4 януари. Лихварят Петър е син на бившия финансов министър Стоян Александров. Той и съучастникът му бяха арестувани след неизчислен малък детайл в целия план за прикриване на престъплението. Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 хиляди долара. Дадени му най-вероятно още от покойния вече министър.

Двамата заподозрени за убийството на 49-годишен мъж от София са преминали границата със Сърбия през пункта „Стрезимировци”, като използвали личната карта на жертвата. Така според разследващите те искали да инсценират, че убитият е напуснал територията на страната. Дори телефонът на жертвата бил открит в западната ни съседка. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК 

50 пострадали по ледените тротоари в София, сред тях и радиоводещият Митко Павлов

 

Подобни статии

Back to top button