„Църквата на чудесата“ у нас помага на алкохолици и психично болни, куци прохождат

„Църквата на чудесата“ у нас помага на алкохолици и психично болни, куци прохождат

Най-малкият български град е известен основно с две неща – виното и пирамидите. Стотици са тези, които стигат до Мелник не заради природните забележителности или пенливото вино, а в търсене на чудесата на една църква.

 

Мнозина я наричат Църквата на чудесата
Само две църкви в Европа са наречени на св. Антоний, една от тях е мелнишката „Свети Антоний Велики“. Тя е построена през 1765 г. Според поверието, патронът на църквата свети Антоний е изцелител на душевноболни. Когато болният преспи в нощта срещу храмовия празник – оздравява. Понякога обаче били нужни 40 дни за изцелението.

 

Окови в храма
Чудодейната икона на Св. Антоний помага на хора с душевни проблеми. Освен нея в църквата има и колона, опасана с тежка верига. Местните разказват, че с нея хората, които искали да се освободят от своите демони, били оковавани, за да изкарат нощта в храма. От кога веригата е там – никой не знае.

Интересното е, че св. Антоний не приемал всеки. Опитали се да се приближат до иконата, но не с искрена вяра в божията милост, буквално са били от­блъснати назад.

 

Най-силно вярващите твърдят, че тук се завихрят невероятни енергии.
В центъра на храма е поставен уни­калният печат на Цариградската патриаршия. Твърди се, че двуглавият орел пръска силна енергия, а най-зареден е в сряда. Богомолците се кълнат, че като застанат вър­ху него, краката им изтръпват, а енергията минава през тях.

 

Много са случаите на изцеление
Жена от санданско село загубила ума си, не познавала детето си. Довели я в храма и жената се излекувала. При друг случай – жена дошла куцайки в църквата, с болки в крака. Без да се усети минала през плочата с двуглав орел, запалила си свещ, помолила се и си тръгнала – без следа от накуцване.  И това са само част от чудесата…
източник: Flashnews

За още интересни материали вижте секцията ни ЛЮБОПИТНО
А, ако статията ви е харесала ни последвайте и във Фейсбук – Bulletin.bg