Последни новиниСвят

Убийство на 16-годишно момче от Кърджали в Дания

16-годишен тийнейджър от Кърджали е бил прострелян при стрелба в Копенхаген вчера. Това съобщи 24rodopi.com, позовавайки се на близки на момчето.

 

Раненото момче било откарано в клиника в датската столица, като полицията информирала родителите му за случилото се. Снощи той е починал в болничното заведение.

 

Трима били простреляните.

 

Кюрди от Ирак са убийците на 16-годишния Тунджай Е., който чиракувал в бръснарница в Копенхаген.

 

Собственикът на бръснарския салон също е от кюрдски произход.

 

„Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и „патрона си“. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на „патрона“ си да избяга. Бил прострелян във врата“, разказаха пред 24rodopi.com близкия на убития тийнейджър.

 

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, като се проверява връзка с убийство и в друга част на датската столица предния ден. Късно вчера убийците били задържани, гласи неофициалната информация.

 

„Тунджай научи занаята от приятеля си Ахмед в Кърджали и реши да отиде да печели пари в Копенхаген, където от години е баща му Ердинч“, поясняват близките.

 

Само преди седмица Тунджай казал на майка си, че не е доволен от заплащането и смята да се върне в България.

 

 

Кирил Петков отсече: Бойко Рашков ще остане на поста си

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button